Versieren en versierd worden is lekker, maar ook een hele kunst. Het is heerlijk om te merken dat iemand anders in jou geïnteresseerd is. Andersom kan het soms best lastig zijn om iemand op een leuke en ontspannen manier te versieren.

Relaxte houding
Probeer te ontspannen en zie het als als een leuke bezigheid om andere mensen te leren kennen. Als jij gestrest bent, zal degene die tegenover je zit of naast je staat, dit snel oppikken. Communiceren doe je met je hele lichaam. Straal een zelfverzekerdheid uit. Sta met je rug recht en je schouders iets naar achteren. Ga ook af en toe op een andere plaats staan en zet je zelf niet vast in een hoekje. Zorg dat je gemakkelijk ‘toevallig’ bij iemand in de buurt kunt komen. Als je gaat zitten, bij voorkeur aan een open bar, doe dat dan niet als een zoutzak maar houd ook dan je rug recht.

Met interesse en humor
Toon vooral interesse in de ander en luister naar wat hij of zij jou vertelt. Kom nog eens terug op iets dat eerder ter sprake kwam zodat je duidelijk maakt dat je goed hebt geluisterd. Ga ook vooral niet steeds naar anderen zitten kijken. Maar richt al je aandacht op jouw gesprekspartner. En, probeer af en toe op een spontane manier humor te gebruiken. Vermijd daarbij flauwe grappen of heel hard om je eigen moppen lachen. Veel mensen blijken overigens zelfspot wel weer heel goed te kunnen waarderen

Geef complimenten
Complimenteer de ander met bijvoorbeeld zijn of haar mooie kleding of uiterlijk. Doe het wel gemeend anders val je al snel door de mand. Je kunt ook de anders’ mening vragen over een bepaald onderwerp. Veel mensen waarderen het als je laat weten dat je het belangrijk vindt om zijn of haar oordeel te horen. Wees ook aardig en attent naar haar of zijn vrienden want als deze vrienden jou leuk gaan vinden, gaat degene die je wilt hebben, jou ook met andere ogen bekijken. Ook al heb je een duidelijke voorkeur voor iemand, betrek in eerste instantie de andere aanwezigen in het gesprek.

Er is meer dan seks
Dit geldt vooral voor mannen: Zie vrouwen niet als seksobject. Verleid een vrouw niet puur en alleen om haar in bed te krijgen maar kijk of je er iets meer van kunt maken dan dat. Dat is voor jezelf al stukken leuker want je eindigt liever met iemand tussen de lakens waar je ook nog mee kunt lachen en praten. Toch? Bovendien zullen de meeste vrouwen snel beledigd zijn en dus afhaken en sta jij binnen de kortste keren bekend als een womanizer. Waarmee je je kansen op een volgende keer misschien aanzienlijk verkleint.

Openingszinnen en stiltes
Er bestaat geen ultieme openingszin. Het is leuker om bijvoorbeeld een oprecht compliment te maken of iemands mening te vragen, dan te beginnen met een cliché of overdreven verzonnen opmerking zoals het eeuwenoude maar o zo flauwe: “Ken ik jou niet ergens van?”. Als er af en toe een stilte valt, is dat helemaal niet erg. De ander heeft dan namelijk net zo weinig tekst als jij; het hangt niet alleen van jou af! Bovendien kun je het altijd nog benoemen en er samen om lachen.

Een blauwtje lopen
Sometimes you win, sometimes you loose. Het kan gebeuren dat de ander op dat moment niet geïnteresseerd is in aandacht van jou. Dat is het risico en dat hoort bij het spel. Verwacht ook niet dat je direct in één keer scoort. Maak een praatje met meerdere mensen die je leuk vindt en waar je werk van wilt maken. Ga niet lopen bedelen om aandacht of een telefoonnummer als je merkt dat de ander niet wil. Blijf dan vooral nonchalant. Jij kunt immers iedereen krijgen, waarom zou je dan moeilijk doen om die ene?

Nieuwe reactie toevoegen

Om een reactie te plaatsen, kun je hieronder;

Nog meer vragen

Autistische partner

T (36) Ik heb autistische partner en wil niet meer ingaan op zijn negatieve buien. Ik blijf dit wel steeds doe en vererger de situatie. Ik wil leren hoe ik mijn mond kan houden en het niet binnen laat komen.

Lees het antwoord
Moeder dochter relatie

Jaqueline (44) Relatie met mijn moeder wordt steeds moeizamer. Een goed gesprek alleen nog mogelijk als het om haar gaat. Als het om mij/mijn gezin gaat praat ze er min of meer overheen. Als ik het probeer aan te geven, volgt irritatie. Ben hierdoor gekwetst, verdrietig en ook geïrriteerd. Moeder staat wel vaak klaar om op te passen. Heel lief. Maar wil ook graag gehoord worden als er een probleem is. Hou maar vaak mijn mond. Doet wel pijn.Ze kan het volgens mij niet aan of zo. Wil moeilijke momenten ontwijken

Lees het antwoord
Van liefde terug naar vriendschap?

suzanne (21) Mijn vriend en ik hebben nu 3 jaar een relatie. We zijn begonnen als hele goede vrienden. we kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden. er is ook geen ander in het spel. alleen is alles te standaard geworden. het is fijn om bij elkaar tezijn. maar als we elkaar niet zien. missen we elkaar niet meer. de vlinders van het begin zijn verdwenen. is dat nog genoeg voor een goede relatie, zijn we in de friend zone beland???

Lees het antwoord
Vragen staat vrij

vicky (30) Ik heb sins 9 maanden waarvan ik denk een hele goede vriend opgedaan. Maar begin te twijfelen. We speelde samen een online spel. Maar nu is hij sinds 2 dagen gestopt en ik heb ineens van 10uur + per dag contact naar vrijwel geen contact. Betekend dit dat ondanks dat hij zegt dat ik een van ze beste vriende ben, dat ik moet vrezen voor de vriendschap?

Lees het antwoord