Versieren en versierd worden is lekker, maar ook een hele kunst. Het is heerlijk om te merken dat iemand anders in jou geïnteresseerd is. Andersom kan het soms best lastig zijn om iemand op een leuke en ontspannen manier te versieren.

Relaxte houding
Probeer te ontspannen en zie het als als een leuke bezigheid om andere mensen te leren kennen. Als jij gestrest bent, zal degene die tegenover je zit of naast je staat, dit snel oppikken. Communiceren doe je met je hele lichaam. Straal een zelfverzekerdheid uit. Sta met je rug recht en je schouders iets naar achteren. Ga ook af en toe op een andere plaats staan en zet je zelf niet vast in een hoekje. Zorg dat je gemakkelijk ‘toevallig’ bij iemand in de buurt kunt komen. Als je gaat zitten, bij voorkeur aan een open bar, doe dat dan niet als een zoutzak maar houd ook dan je rug recht.

Met interesse en humor
Toon vooral interesse in de ander en luister naar wat hij of zij jou vertelt. Kom nog eens terug op iets dat eerder ter sprake kwam zodat je duidelijk maakt dat je goed hebt geluisterd. Ga ook vooral niet steeds naar anderen zitten kijken. Maar richt al je aandacht op jouw gesprekspartner. En, probeer af en toe op een spontane manier humor te gebruiken. Vermijd daarbij flauwe grappen of heel hard om je eigen moppen lachen. Veel mensen blijken overigens zelfspot wel weer heel goed te kunnen waarderen

Geef complimenten
Complimenteer de ander met bijvoorbeeld zijn of haar mooie kleding of uiterlijk. Doe het wel gemeend anders val je al snel door de mand. Je kunt ook de anders’ mening vragen over een bepaald onderwerp. Veel mensen waarderen het als je laat weten dat je het belangrijk vindt om zijn of haar oordeel te horen. Wees ook aardig en attent naar haar of zijn vrienden want als deze vrienden jou leuk gaan vinden, gaat degene die je wilt hebben, jou ook met andere ogen bekijken. Ook al heb je een duidelijke voorkeur voor iemand, betrek in eerste instantie de andere aanwezigen in het gesprek.

Er is meer dan seks
Dit geldt vooral voor mannen: Zie vrouwen niet als seksobject. Verleid een vrouw niet puur en alleen om haar in bed te krijgen maar kijk of je er iets meer van kunt maken dan dat. Dat is voor jezelf al stukken leuker want je eindigt liever met iemand tussen de lakens waar je ook nog mee kunt lachen en praten. Toch? Bovendien zullen de meeste vrouwen snel beledigd zijn en dus afhaken en sta jij binnen de kortste keren bekend als een womanizer. Waarmee je je kansen op een volgende keer misschien aanzienlijk verkleint.

Openingszinnen en stiltes
Er bestaat geen ultieme openingszin. Het is leuker om bijvoorbeeld een oprecht compliment te maken of iemands mening te vragen, dan te beginnen met een cliché of overdreven verzonnen opmerking zoals het eeuwenoude maar o zo flauwe: “Ken ik jou niet ergens van?”. Als er af en toe een stilte valt, is dat helemaal niet erg. De ander heeft dan namelijk net zo weinig tekst als jij; het hangt niet alleen van jou af! Bovendien kun je het altijd nog benoemen en er samen om lachen.

Een blauwtje lopen
Sometimes you win, sometimes you loose. Het kan gebeuren dat de ander op dat moment niet geïnteresseerd is in aandacht van jou. Dat is het risico en dat hoort bij het spel. Verwacht ook niet dat je direct in één keer scoort. Maak een praatje met meerdere mensen die je leuk vindt en waar je werk van wilt maken. Ga niet lopen bedelen om aandacht of een telefoonnummer als je merkt dat de ander niet wil. Blijf dan vooral nonchalant. Jij kunt immers iedereen krijgen, waarom zou je dan moeilijk doen om die ene?

Nieuwe reactie toevoegen

Om een reactie te plaatsen, kun je hieronder;

Nog meer vragen

Eerst jij, dan hij

ineke (28) ik ben erg afhankelijk van mijn vriend, waardoor ik mezelf ben verloren. Ik heb hem geclaimd, nu is hij weg. Maar hoe krijg ik hem terug?

Lees het antwoord
Maakt drank meer kapot dan je lief is?

katherien (40) Ik heb een relatie van 6 maanden en heb al ondervonden dar mijn vriend graag drinkt , de laatste keer wist hij niet meer wat hij deed en is het een beetje uit de hand gelopen ( verbaal) met een duw als gevolg. de dag erna was hij geschrokken en zegt dat hij nooit meer zal drinken en heeft alle bier uit het huis gedaan . hij heeft een verladen van drug en drank(8 jaar geleden) . wat doe ik , vertrekken nu het nog kan ?

Lees het antwoord
Verknocht aan zijn ex

Anna (52) Mijn vriend en ik wonen allebei na een scheiding nu een half jaar samen. We hebben nu drie jaar een relatie. Het gaat op zich wel goed. Alleen begrijp ik niet goed waarom hij zijn ex vrouw zo in bescherming neemt. Zij heeft hem namelijk een lange periode bedonderd met een andere man. Ze heeft heel stiekum de affaire stil gehouden. Mijn vriend heeft haar hier nooit mee geconfronteerd. Hij heeft het wel geweten de gehele periode ( ongeveer een half jaar). mijn vriend zijn ex is op een gegeven moment weggegaan. Ze heeft een afscheidsbrief geschreven dat ze het niet meer trok en wilde scheiden. Nadat dit allemaal is gebeurd heeft mijn vriend nog een vriendschappelijke band met haar onderhouden. Ze kwamen bij elkaar op de verjaardag. Zij samen met de man waarmee ze mijn vriend heeft belazerd. Mijn vriend vond het geweldig dat hij nog zo goed met haar op kon schieten. Hij liep dit ook steeds te verkondigen. Ook praatte hij veel over haar als we bij zijn kenissen op visite waren, maar ook naar mij toe. Dat heeft me veel pijn gedaan. Mijn vriend was erg gek op haar. Hij heeft heel veel fotos en dvds van hun vakantie samen. Samen hebben ze het goed gehad en dat hoor ik nog regelmatig van hem. Hij romantiseert alles en verbergt alles als het op de ontrouw aankomt. Het lijkt soms wel of hij het in de doofpot stopt. Hij hemelt zijn ex erg op en is trots en kijkt verliefd naar hun fotos samen. Mij doet het wel verdriet, maar ik kan er nu wel redelijk mee omgaan. Alleen voor een paar maanden terug was mijn vriend( ik was eerder thuis dan gepland) de videobanden van hun vakantie samen aan het overzetten op dvd. Hij gaf aan dat hij dat zijn ex wilde geven, maar dat hij het ook graag op dvd wilde als herinnering. Mij steekt dat. Ook omdat hij van mij nooit geen fotos maakt. Hij geeft aan dat hij niet meer geinteresseerd is in fotografie en nooit meer een camera meeneemt of eraan denkt. Ik snap hier niets van. Ik zou graag willen dat hij spontaan met dit soort zaken ook aan mij denkt. Het zit er niet in. Ook meerdere dingen. Zijn reisjes met zijn ex waren altijd bijzonder. Ze hadden nooit geen ruzie. Ze was heel gemakkelijk. Zeurde nooit en maakte geen ruzie enz enz. Wat moet ik hier nu mee. En wat vinden jullie hiervan. Stel ik me aan?

Lees het antwoord
Ik wil hem terug

Berry (20) Ik heb een 6 maanden lang relatie gehad met een jongen de oorzaak waarom het uit is, is omdat hij erg afstandenlijk tegen mij werd en niks meer van mij wou dan studeren ik denk dat het ook door mij komt omdat ik vaak alles negatief in zag en dan bedoel ik dat ik alles nogal somber in zie en dat maakte het voor hem ook erg moeilijk dat zei hij ook ik ben ook van plan pro hulp te zoeken voor mijn psyische problemen. maar mijn vraag is nu: Kan ik misschien mijn ex weer terug krijgen?

Lees het antwoord