Versieren en versierd worden is lekker, maar ook een hele kunst. Het is heerlijk om te merken dat iemand anders in jou geïnteresseerd is. Andersom kan het soms best lastig zijn om iemand op een leuke en ontspannen manier te versieren.

Relaxte houding
Probeer te ontspannen en zie het als als een leuke bezigheid om andere mensen te leren kennen. Als jij gestrest bent, zal degene die tegenover je zit of naast je staat, dit snel oppikken. Communiceren doe je met je hele lichaam. Straal een zelfverzekerdheid uit. Sta met je rug recht en je schouders iets naar achteren. Ga ook af en toe op een andere plaats staan en zet je zelf niet vast in een hoekje. Zorg dat je gemakkelijk ‘toevallig’ bij iemand in de buurt kunt komen. Als je gaat zitten, bij voorkeur aan een open bar, doe dat dan niet als een zoutzak maar houd ook dan je rug recht.

Met interesse en humor
Toon vooral interesse in de ander en luister naar wat hij of zij jou vertelt. Kom nog eens terug op iets dat eerder ter sprake kwam zodat je duidelijk maakt dat je goed hebt geluisterd. Ga ook vooral niet steeds naar anderen zitten kijken. Maar richt al je aandacht op jouw gesprekspartner. En, probeer af en toe op een spontane manier humor te gebruiken. Vermijd daarbij flauwe grappen of heel hard om je eigen moppen lachen. Veel mensen blijken overigens zelfspot wel weer heel goed te kunnen waarderen

Geef complimenten
Complimenteer de ander met bijvoorbeeld zijn of haar mooie kleding of uiterlijk. Doe het wel gemeend anders val je al snel door de mand. Je kunt ook de anders’ mening vragen over een bepaald onderwerp. Veel mensen waarderen het als je laat weten dat je het belangrijk vindt om zijn of haar oordeel te horen. Wees ook aardig en attent naar haar of zijn vrienden want als deze vrienden jou leuk gaan vinden, gaat degene die je wilt hebben, jou ook met andere ogen bekijken. Ook al heb je een duidelijke voorkeur voor iemand, betrek in eerste instantie de andere aanwezigen in het gesprek.

Er is meer dan seks
Dit geldt vooral voor mannen: Zie vrouwen niet als seksobject. Verleid een vrouw niet puur en alleen om haar in bed te krijgen maar kijk of je er iets meer van kunt maken dan dat. Dat is voor jezelf al stukken leuker want je eindigt liever met iemand tussen de lakens waar je ook nog mee kunt lachen en praten. Toch? Bovendien zullen de meeste vrouwen snel beledigd zijn en dus afhaken en sta jij binnen de kortste keren bekend als een womanizer. Waarmee je je kansen op een volgende keer misschien aanzienlijk verkleint.

Openingszinnen en stiltes
Er bestaat geen ultieme openingszin. Het is leuker om bijvoorbeeld een oprecht compliment te maken of iemands mening te vragen, dan te beginnen met een cliché of overdreven verzonnen opmerking zoals het eeuwenoude maar o zo flauwe: “Ken ik jou niet ergens van?”. Als er af en toe een stilte valt, is dat helemaal niet erg. De ander heeft dan namelijk net zo weinig tekst als jij; het hangt niet alleen van jou af! Bovendien kun je het altijd nog benoemen en er samen om lachen.

Een blauwtje lopen
Sometimes you win, sometimes you loose. Het kan gebeuren dat de ander op dat moment niet geïnteresseerd is in aandacht van jou. Dat is het risico en dat hoort bij het spel. Verwacht ook niet dat je direct in één keer scoort. Maak een praatje met meerdere mensen die je leuk vindt en waar je werk van wilt maken. Ga niet lopen bedelen om aandacht of een telefoonnummer als je merkt dat de ander niet wil. Blijf dan vooral nonchalant. Jij kunt immers iedereen krijgen, waarom zou je dan moeilijk doen om die ene?

Nieuwe reactie toevoegen

Om een reactie te plaatsen, kun je hieronder;

Nog meer vragen

We houden van elkaar, maar er was ook een ander..

Helena (52) Ik ben nu een half jaar samen met mijn vriend. Wij zijn verliefd en ik durf ook wel te zeggen dat we van elkaar houden. Nu heeft hij sinds een week of vier nogal wat contact met een vrouw uit zijn vereniging. Hij heeft bekend dat er meer is gebeurt dan alleen maar koffie en praten. Ik had al zon vermoeden maar ik heb hem kunnen vergeven....maar het knaagt wel. Hij wil mij niet kwijt en heeft er heel veel spijt van. Wat moet ik doen om het weer allemaal goed te laten komen en wij verder kunnen.

Lees het antwoord
Ik heb man en kinderen maar.. ik val op vrouwen

marie (38) Ben een vrouw van 37, getrouwd en twee kinderen. Tijdens mijn huwelijk altijd iets gemist, niet erg gelukkig geweest. Ben er uit wat ik miste, ik val op vrouwen, heel duidelijk. Omdat ik mezelf en mijn man nu alleen maar ongelukkiger maak wil ik eigenlijk graag keuzes gaan maken. Vind dat nou juist moeilijk. Hoe vertel ik hem dit? Hij is geen prater en een vrij kort lontje. Hij is altijd zo goed voor mij en de kinderen geweest. Nooit iets tekort gekomen. Hoe zet ik deze stap?

Lees het antwoord
De waarheid achterhaald

S. (41) Ik ben erachter gekomen dat mijn man via internet op zoek gaat naar luxe hoerensites. Hij blijft maar ontkennen. Ik weet zeker dat hij er ook gebruik van heeft gemaakt. Wij zijn al 21 jaar samen en hebben ook heel wat meegemaakt. Ik ben radeloos. Het liefst raak ik gevecht met hem om de waarheid eruit te krijgen maar dan denk ik aan mijn 2 kinderen. Iedere dag huilen in je eentje en hopen dat je morgen niet wakker word is voor mij nu de normaalste zaak van de wereld.

Lees het antwoord
Wat is dit voor gedrag?

Sascha (24) Aantrekken, afstoten, na ruzies steeds weer doorgaan met vriendschap, na heel veel ruzies. Af en toe behoeftes. Hij gaat door maar lijkt wel steeds bij me terug te komen. Hebben 3 maanden gedate en toen gebeurde er van alles. Maar nu lijken we soms weer naar elkaar toe te groeien. We gaan beide door en ik zie het wel. Iedere x als er rusie is word het verleden er weer bijgehaald. Maar ik ben veranderd en heb van mn fouten geleerd maar hij ook. Wat is dit voor gedrag??

Lees het antwoord