Trefwoorden : Ziekte

Ik heb een lage bloeddruk en heb het vaak koud. Als ik opsta voel ik me soms duizelig. Kan ik qua voeding hier iets aan doen? Of hebben jullie andere tips? Groetjes en bedankt alvast!

Antwoord van de coach

Carine
6 jaar lid, 34 antwoorden
Dit is een heel herkenbaar probleem. Je kunt inderdaad met voeding je bloeddruk verhogen of verlagen. Zorg er in ieder geval voor dat je bij het ontbijt al je voedingsstoffen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft! Je kunt dit doen in de vorm van een allesbevattende maaltijdshake. Dan kun je daarna gaan kijken hoe jij je bloeddruk verder omhoog kunt krijgen. Probeer bijvoorbeeld na het ontbijt gelijk al even in de buitenlucht te komen en te bewegen. Ga bijvoorbeeld even joggen. Drink voldoende water op een dag, ga uit van minimaal 2,5 liter.
Ik zal je verder nog een aantal handreikingen geven. Het volgende kan ook helpen tegen een lage bloeddruk: zoethout thee, zout (liever geen tafelzout maar zoek alternatieven), wortelsap (glas per dag), bietensap (glas per dag), ginseng, rode wijn (glas per dag). Vermijd te veel suiker en wit meel in het dieet. En erg belangrijk, eet vooral ook meer fruit en vezelrijke voeding.

Nieuwe reactie toevoegen

Om een reactie te plaatsen, kun je hieronder;

Nog meer vragen

Een gezond eetritme

Redactie "Ontbijt als een koning, lunch als een handwerksman, dineer als een bedelaar" is het oude gezegde. De laatste onderzoeken lijken dit te ondersteunen. Kinderen die hun ontbijt verwaarlozen -- doordat ze niet rustig aan tafel zitten, of alleen zoet eten of drinken -- lopen soortgelijke risico’s.

Lees het antwoord
Gezonde tips voor een borrel

Redactie De nieuwsjaarsborrels en gezellige etentjes duren nog even. Maar hoe voorkom je nou, dat je te ver gaat? Onderstaande tips zijn gericht op 5 gebieden, namelijk: ik ga gevarieerder eten, ik ga kleinere porties eten, ik ga gezondere producten kiezen, ik ga regelmatiger eten en ik ga mijn kinderen het goede voorbeeld geven.

Lees het antwoord
Waarom je gelukkig wordt van chocola

Redactie Kerstkransjes, bonbons, hulstblaadjes van chocolade, de zoete voorboden van Kerst stapelen zich al weer op in de winkels. Sommige mensen worden al gelukkig van alleen al de gedachte aan hoe de chocola smelt op de tong. Onderzoekers hebben een computermodel ontwikkeld dat precies laat zien hoe chocolade de stemming verhoogt. Dat dit zo werkt, staat nu wel vast. Geen wonder dat het zo populair is. Chocola bevat het aminozuur tryptofaan, dat stemmingsverhogend werkt. Maar er zit nog veel meer in deze godenspijs. In pure vorm (70% cacao of meer) eet je een hele menigte gezonde stoffen. Hier meer over de mooie dingen die chocola met je doet.

Lees het antwoord
Is jouw eetpatroon herfstklaar?

Redactie De herfstgroente bij uitstek is natuurlijk de pompoen. Verwerk hem in een stoofschotel of ovenschotel. Of maak een een smoothie van pompoen. Befaamd is natuurlijk pompoensoep, maar die kan ook anders! Heb je hem al eens geproefd met ham en chorizo of met appel?

Lees het antwoord