Trefwoorden : Bewegen, Ontspannen

Ik heb het altijd zo koud, koude handen, koude voeten, bibberig... Ik kleed me heus wel warm maar toch blijft het. Zelfs in de zomer word ik niet warm. Ik heb een zittend beroep en sport een paar x per week. Dan zweet ik trouwens ook niet snel. Wat denkt de coach hierover, goede tips?

Antwoord van de coach

Carine
6 jaar lid, 34 antwoorden
Erg lastig om het altijd koud te hebben. Als je een zittend beroep heb is de kans groter dat je hier last van hebt. Een van de oorzaken van koude handen is een verminderde doorbloeding, waardoor er een minder goede uitwisseling is van voedingsstoffen en afvalstoffen, de afvalstoffen gaan zich ophopen in de spieren. Wat een belangrijke rol speelt bij het op temperatuur houden van de handen is de manier waarop je ademhaalt. De beweging van het ademhalen heeft een belangrijke functie in het rondpompen van bloed. Daarnaast heeft de manier van ademhalen invloed op de spanning van de nek- en schouderspieren. De bloedvaten die richting de armen gaan, lopen langs deze spieren. Door te veel spanning kunnen de bloedvaten afgekneld worden. Door op je ademhaling te gaan letten kun je de doorbloeding verbeteren. Door de flank-ademhaling regelmatig te oefenen word je je steeds beter bewust van je ademhaling. Als dit lukt, is de kans groot dat je je handen warm krijgt met behulp van je ademhaling.

Reacties van de forumleden

  • Sabine, Minder dan één jaar lid, 1 reactie

    Ik lees dit bericht en herken het direct. Dit wel in combinatie met vele anderen klachten. Bij hoogzomer, nog douchen, om warm te worden. Is je schildklier al een gecontroleerd?

Nieuwe reactie toevoegen

Om een reactie te plaatsen, kun je hieronder;

Nog meer vragen

Bijslapen in het weekend werkt niet

Redactie De effecten van een slaaptekort op de prestaties van mensen kunnen niet ongedaan worden gemaakt door extra lange nachten te maken in het weekend. Vooral de aandachtsspanne verbetert niet door bijslapen in het weekend.

Lees het antwoord
Mooi wakker worden

Redactie Wil jij er 's morgens helemaal 'tiptop' uitzien? Lees dan onderstaande tips van een schoonheidsspecialiste eens aandachtig door. Realiseer je dat als je je huid goed verzorgt, je er niet alleen beter uitziet, maar je je ook veel beter voelt!

Lees het antwoord
Kantoorbaan beïnvloed gezondheid

Redactie Een groot deel van de dag ben je aan het werk, op kantoor of ergens anders. Vaak betekent dit veel uren achter een bureau en weinig beweging. Na het werk is er niets zo lekker als neerploffen op de bank met een goed glas wijn. Even helemaal niets! Goed voor je rust maar niet altijd even gezond waardoor je futloos kunt raken. De risico’s blijken echter nog groter te zijn. Zweedse onderzoekers stelden recent vast dat lang zitten het risico op hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker met 50 procent verhoogt.

Lees het antwoord
12 verrassende slaapweetjes

Redactie Een chronisch slaaptekort is slecht voor de gezondheid, met meer kans op allerlei problemen. We hebben een aantal weetjes hierover op een rij gezet.

Lees het antwoord